Skip to content

(suomi) Haku Teams-viesteistä ja tärkeisiin viesteihin palaaminen


Keywords:

Voit kohdistaa Teamsissa haun mihin tahansa keskusteluun, johon olet osallistunut

Nyt kun olemme käyttäneet Teamsia jo pitkään, jotkut chat-historiat ovat voineet muodostua aika pitkiksi. Joskus voi tulla selllainen tilanne, että pitäisi voida palata kauan sitten käytyyn keskusteluun. Tee silloin näin:

  1. Avaa se keskustelu, johon haluat kohdistaa haun.
  2. Kohdista haku avoinna olevaan keskusteluun: Paina näppäinyhdistelmää CTRL+F tai kirjoita Teamsin hakuriville /find – tiedät, että haku kohdistuu näkymään, kun näet hakukentän alussa tekstin “/find”.
  3. Kirjoita hakusana ja paina enter.
  4. Näet hakutulokset ja niitä klikkaamalla pääset siirtymään kyseiseen kohtaan keskustelussa.

Teamsin haku toimii näin:

  • kirjainten koolla ei ole väliä, isoja ja pieniä kirjaimia kohdellaan samalla tavalla
  • jos hakusana on vain yksi kirjain, esim. k, niin haku kohdistuu vain yhden merkin mittaisiin ilmentymiin. Tässä tapauksessa hakutuloksissa voitaisiin listata myös esim. K-ovi tai K-asema.
  • jos hakusana on kaksi merkkiä tai enemmän, hakutuloksiin listataan kaikki esiintymät, joissa on sanoja, jotka alkavat haetuilla merkeillä. Hakuun ei siis tarvita erillisiä katkaisumerkkejä, että erilaiset taivutusmuodot löytyisivät. Haussa ei ole jokerimerkkejä käytössä ja haku kohdistuu aina vain sanojen alkuun.

« Back

This article was published in categories All instructions, Oamk , for Oamk staff, for Oamk students, accessible content and tags . Add the permalink to your favourites.