Skip to content

Video- ja tutoriaalityökalut


Avainsanat: , , , , , ,

Videoiden ja tutoriaalien tekoon on tarjolla useita erilaisia työkaluja, joista alla muutama Oamkissa yleisesti käytetty esimerkki. Screencast-O-Matic on helppokäyttöinen ruudunkaappausohjelma, jolla voi tehdä opetus-, ohjaus- ja neuvontavideoita. Oamkilla on käytössä sen maksullinen pro-versio, jossa on muun muassa tekstitysominaisuus. Saat lisenssin käyttöösi ottamalla yhteyttä osoitteeseen videot@oamk.fi.

Screencast-O-Matic -lisenssiä voi käyttää 50 käyttäjää kalenterikuukaudessa. Lisenssi umpeutuu automaattisesti jokaisen kuukauden viimeinen päivä. (Ks. Screencast-O-Maticin käyttöohjeet)

OBS Studio on vastaavanlainen ruudunkaappausohjelma, mutta siinä on laajemmat mahdollisuudet äänen kaappauksen suhteen ja myöskin mahdollisuus suoraan reaaliaikaiseen striimaukseen esim. Youtubeen. Toisaalta se on käytöltään Screencast-O-Maticia mutkikkaampi, eikä siinä ole videoeditoria eikä automaattista tekstitystä, joten ellei ole tarvetta monen mikrofonin tai suoran striimauksen käyttöön, niin kannattaa käyttää Screencast-O-Maticia.

Videotallenteita voi tehdä myös verkkoneuvotteluvälineillä (esim. Zoom).

Powtoon ja VideoScribe ovat ohjelmia, joilla voi tehdä erilaisia animoituja esityksiä. Adobe Spark on kokonaisuus, joka koostuu kolmesta eri tekniikasta: Spark Post, Spark Page ja Spark Video. Niillä voi helposti ja nopeasti tuottaa eri laitteissa tyylikkäästi toimivaa grafiikkaa, nykyaikaisia www-sivuja tai videoita.

Office 365 Stream on palvelu, jossa voit luoda ja jakaa videoita organisaatiosi sisällä. (Lue lisää MS Streamista Oamkissa)

Linkkejä valmistajien sivuille:

Oamkilla ei ole lisenssiä VideoScribe, Powtoon ja AdobeSpark ohjelmistoihin, eli ICT-palvelut ei tarjoa tukea niiden käyttöön. Jos hankit ne omaan käyttöösi, on sinun vastuullasi tutustua palvelun/ohjelmiston tietoturvaan ja tietosuojaan.

Huomaa, ettet voi velvoittaa opiskelijoita käyttämään sellaisia ohjelmistoja tai palveluita, jotka eivät ole Oamkin hankkimia.  Opiskelijoiden tietoja ei saa missään tapauksessa siirtää ilman opiskelijoiden erillistä suostumusta sellaisiin palveluihin tai sovelluksiin, joiden ylläpito ei ole Oamkissa/ Oamkin hankkimaa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle ja tageilla , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.