Skip to content

Video- ja tutoriaalityökalut


Avainsanat: , , , , , ,

Videoiden ja tutoriaalien tekoon on tarjolla useita erilaisia työkaluja. Oamkissa tarjoamme käyttöösi YuJa-medianhallintajärjestelmän, joka käsittää YuJa Software Capture -ruudunkaappaussovelluksen. Lisäksi ruudunkaappausvideoita voit tehdä verkkoneuvotteluvälineillä, joista meillä on käytössä Zoom ja Teams). Microsoft Office 365 -tuoteperheeseen kuuluu myös PowerPoint, jolla on mahdollista tehdä videoita PowerPoint-esityksistä.

Lisäksi Software Centerissä on tarjolla OBS Studio, joka sekin on monipuolinen ruudunkaappausohjelma kuten YuJa. Siinä on laajat mahdollisuudet äänen kaappaukseen ja se tarjoaa suoraan reaaliaikaiseen striimaukseen Youtubeen.

Videoiden tekemiseen liittyviä ohjeita


Muitakin työkaluja on olemassa, mutta ICT-palvelut ei suosittele niiden käyttöä

Oamkilla ei ole lisenssiä esimerkiksi Screencast-O-Matic-, VideoScribe-, Powtoon– tai Adobe Spark-ohjelmistoihin. ICT-palvelut ei tarjoa tukea niiden käyttöön. Jos hankit jonkun näistä omaan käyttöösi, on sinun vastuullasi tutustua palvelun/ohjelmiston tietoturvaan ja tietosuojaan.

Huomaa, ettet voi velvoittaa opiskelijoita käyttämään sellaisia ohjelmistoja tai palveluita, jotka eivät ole Oamkin hankkimia.  Opiskelijoiden tietoja ei saa missään tapauksessa siirtää ilman opiskelijoiden erillistä suostumusta sellaisiin palveluihin tai sovelluksiin, joiden ylläpito ei ole Oamkissa/ Oamkin hankkimaa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle ja tageilla , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.