Skip to content

YuJa Software Capture ja YuJa MobileOulun yliopistossa ja Oamkissa käytössä olevaan medianhallintajärjestelmään eli YuJaan sisältyy  työpöytäsovellus Windowsille ja Macille sekä mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille.


1. Yuja Software Capture -työpöytäsovellus

Yuja Software Capture -ohjelma, jonka avulla voit helposti tallentaa videota webbikameralla, tehdä ruudunkaappausvideoita ja luoda äänitallenteita mikrofonia ja tietokoneen ääniä käyttäen.

Voit valita vapaasti ne kuva- ja/tai äänilähteet, joita haluat käyttää, ja voit myös luoda valmiita kokoonpanoja erilaisiin tilanteisiin, eli esimerkiksi videoluennon tallentamiseen tai äänitiedoston tekoon.

Kun tallennat videon tai äänitiedoston YuJa Software Capturen kautta, se tallentuu automaattisesti YuJa-tilillesi, josta se on jaettavissa esimerkiksi Moodleen tai linkin avulla netissä missä vain: YuJaa voi käyttää myös suoraan selaimessa. Luonnollisesti palvelu edellyttää nettiyhteyttä, jotta videosi tai äänitiedostosi on mahdollista tallentaa pilveen.

YuJa Software Capture Windows-koneille

Video on englanninkielinen ja se on tekstitetty.

Videon alussa kerrotaan, mm. miten saat avattua YuJa Software Capture -sovelluksen YuJa-palvelussa Record-toiminnon kautta. Tuo sama toiminto löytyy myös Moodlesta, sisällöntuottajan YuJa-näkymästä.

Varsinainen ohjelman käytön pikainen, noin minuutin mittainen esittely alkaa kohdasta 1:05.

YuJa Software Capture Mac-koneille

Video on englanninkielinen ja se on tekstitetty.

Videon alussa kerrotaan, mm. miten saat avattua YuJa Software Capture -sovelluksen YuJa-palvelussa Record-toiminnon kautta. Tuo sama toiminto löytyy myös Moodlesta, sisällöntuottajan YuJa-näkymästä.

Varsinainen ohjelman käytön pikainen, vajaan minuutin mittainen esittely alkaa kohdasta 0:39.

YuJa Software Capturen lataaminen omalle koneelle

Opiskelijat voivat hakea YuJa Software Capture -ohjelman YuJasta:

  1. Kirjaudu YuJaan selaimessa
  2. Mene YuJan Downloads-sivulle (oulu.yuja.com)
    • sivulla on tarjolla YuJa Software Capture Windows- ja Mac-koneille.
  3. Asenna ohjelma koneellesi.

Henkilökuntaan kuuluvat voivat ladata Windows-koneelleen YuJa Software Capturen Software Centeristä. Mac-käyttäjät voivat toimia opiskelijoiden ohjeen mukaan (yllä).

Näin avaat YuJa Software Capturen koneellasi

  1. Kirjaudu YuJaan selaimessa osoitteessa https://oulu.yuja.com (tai mene Yujaan Moodlen kautta)
  2. Valitse avautuvassa näkymässä Create Recording -vaihtoehto.
  3. Valitse mieluiten Record from your Windows PC or Mac, jolloin koneellesi avautuu YuJa Software Capture sovellus.

2. YuJa-mobiilisovellus

YuJan mobiilisovelluksessa ei ole ruudunkaappausta, mutta saat otettua puhelimesi kameralla videoita niin, että ne siirtyvät suoraan YuJa-tilillesi. Voit myös katsoa mobiilisovelluksessa YuJassa olevia videoita.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu. Lisää permalink suosikkeihisi.