Skip to content

Uuden Windows-tietokoneen käyttöönotto ja hallintaHenkilökunnan uudet Windows-koneet ovat olleet 1.3.2024 alkaen olleet ICT-palveluiden pilvihallinnoimia laitteita.

Jos olet uuden tietokoneen saaja, tutustu muutoksiin ja tarkempiin koneen käyttöönoton ohjeisiin pikaoppaan avulla: Tulostettava Windows-koneen käyttöopas. Oppaaseen on koottu keskeisimmät it-ohjeet tietokoneen käyttöönottoon liittyen sekä yhteystiedot, joista on hyötyä etenkin uudelle työntekijälle.

Opas on päivitetty 03/2024 ja koskee koneita, jotka on hankittu 1.3.2024 jälkeen.

Tärkeimmät muutokset aikaan ennen 1.3.2024 ovat:

  • Tietokoneen käyttäjä asentaa muun muassa tarvitsemansa perusohjelmat Company Portal -palvelusta Software Center -palvelun sijaan
  • Pilvihallinnoiduilla koneilla on biometrinen kirjautuminen koneelle Windows Hello -palvelun kautta. Tietokoneen käyttäjällä on mahdollisuus valita kirjautua sisään kasvojen, sormenjäljen tai PIN-koodin avulla.
  • ICT-palveluiden asiakastuki auttaa tarvittaessa RemoteHelp-nimisen etäyhteysohjelman kautta. Ohjelman avulla tukipalveluhenkilöstö voi ottaa tietokoneen hallintaan ja ratkaista ongelmia etäyhteyden avulla. Uusilta koneilta sovellus löytyy jo valmiiksi asennettuna.

Ennen 1.3.2024 hankittujen tietokoneiden käyttö jatkuu entisellään koneen elinkaaren ajan.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Oulun yliopiston henkilöstölle, UniOulu. Lisää permalink suosikkeihisi.