Skip to content

OneNote-muistikirjan siirtäminen M365-ympäristöstä (tenantista) toiseen


Avainsanat:

Oamkilainen: Ota OneDrivessäsi olevat OneNote-muistikirjasi talteen jo nyt, ennen 17.5.2024 alkavaa käyttökatkoa, ja siirrä ne käyttökatkon jälkeen uuteen OneDriveen.

Kaikkien muistikirjojen ulkoiset linkit (esim. Moodlessa tai jollain muulla verkkosivustolla) hajoavat käyttökatkon aikana, eli muistathan tarvittaessa luoda 20.5.2025 jälkeen uudelleen linkit niihin OneNote-tiedostoihin, joita olet jakanut muualle, ja korvaa sitten vanhat linkit uusilla siellä missä niitä edelleen tarvitaan. 

OneNoten työpöytäversiossa on mahdollista tehdä muistikirjoista toiseen M365-ympäristöön siirrettäviä OneNote-paketteja (OneNote Package, *.onepkg).

 • Tee paketit valmiiksi ennen käyttökatkoa, eli 17.5.2024 mennessä.
 • Käyttökatkon jälkeen, eli 20.5.2024  alkaen, voit siirtää muistikirjasi OneDriveen pakettien avulla.
  (Henkilökunnan kannattaa jättää tämän tekeminen siihen vaiheeseen, että kone on jo asennettu uudelleen, ja uusi OneDrive näkyy jo tiedostonhallinnassa.)
 • Ota talteen vain ne muistikirjat, jotka sinulla on OneDrivessa ja joita tarvitset myös tulevaisuudessa, sillä ICT-palvelut kopioivat Teamsissa tai SharePoint-sivustolla olevat OneNotet suoraan kohdeympäristöön, eli sinun ei tarvitse siirtää niitä erikseen. (Tosin Teamsissa ja SharePoint-sivustoilla olevien muistikirjojen siirto ei ole täysin ongelmatonta sekään, katso lisätietoja Team Site Notebook (sharegate.com) -sivulta. Palataan näihin ohjeisiin tarkemmin toukokuussa siirron jälkeen.)

Luo OneNote-paketit ennen käyttökatkoa: 

 1. Avaa OneNoten työpöytäversiossa se muistikirja, jonka haluat kopioida. 
 2. Kun muistikirja on auki, valitse File/Export (Tiedosto/Vie)
  • Huom. Jos et löydä omalla koneellasi OneNote-ohjelmasta export (vie) -toimintoa, kirjaudu selaimella AVD-palveluun, avaa sitten OneNote siellä, ja aloita kopiointi siellä tämän ohjeen mukaan.
 3. Export Current (Vie nykyinen) -kohdassa, valitse Notebook (Muistikirja) 
 4. Select Format (Valitse tyyppi) -kohdassa, valitse “OneNote paketti” (OneNote Package (*.onepkg)).
 5. Paina Export (Vie) -painiketta aloittaaksesi kopioinnin.
 6. Avautuvassa tiedostonhallintaikkunassa, valitse minne haluat sijoittaa OneNote muistikirjasi.
  • Tallenna tiedostosi jonnekin muualle, kuin Oamkin OneDriveesi. Sopivia paikkoja ovat esim. K-levy, muistitikku tai irtokovalevy. Sitten kun saat uuden tilisi käyttöön Oamkin ja yliopiston yhteisessä ympäristössä, siirrä sitten OneNote muistikirjasi talteen uuteen OneDriveesi. 

Siirrä OneNote-muistikirjasi uuteen OneDriveesi käyttökatkon jälkeen: 

 1. Hae OneNote-pakettisi K-levyltä, muistitikulta tai irtokovalevyltä, minne olet sen tallentanut. 
 2. Kun tuplaklikkaat muistikirjasi onepkg-tiedostoa, pääset purkamaan tiedoston haluamaasi paikkaan. 
 3. Samalla voi halutessasi nimetä muistikirjasi uusiksi. Kun olet valinnut muistikirjan tallennuspaikan ja olet tyytyväinen muistikirjan nimeen, paina Create (Luo) -painiketta, ja nyt muistikirjasi on käytettävissäsi uudessa paikassa. 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, saavutettava sisältö ja tageilla . Lisää permalink suosikkeihisi.