Skip to content

Oma naama näkyviin Zoom-kokouksessa?


Avainsanat:

Sinulla on kolme vaihtoehtoa sen suhteen, miten muut näkevät sinut Zoom-kokouksessa:

  • pelkkä nimi,
  • nimi + valokuva tai
  • nimi + videokuva

Saat itse päättää, mitä haluat näyttää. Jos kirjaudut Oamkin Zoomiin, nimitietoihisi tulee automaattisesti nimesi Etunimi Sukunimi -muodossa. Kokoukseen liityttyäsi voit muokata nimeäsi (esim. poistaa sukunimen näkyvistä).  Ota huomioon, että jos olet opiskelija ja kyseessä on etäopetus, opettajan tulisi voida tunnistaa sinut nimesi perusteella.

Jos kokouksen asetuksissa on sallittu, että sinne pääsee mukaan myös kirjautumatta, anna nimesi kokoukseen liittymisen yhteydessä.

Kun käytät Zoomia kirjautuneena käyttäjänä, voit laittaa Zoom-profiilissasi itsestäsi näkyviin valokuvan, joka näytetään Zoomissa, silloin kun videokamerasi ei ole päällä. Katso Zoomin oma ohje siitä, miten saat laitettua oman kuvasi Zoomiin. (Oma profiilisivusi on osoitteessa https://oulu.zoom.us/profile tai https://oamk.zoom.us/profile.)

Jos näytät Zoomissa videokamerakuvaa, ja katso vinkit laadukkaaseen videokamerakuvaan The Verge -sivustolta. Kannattaa asetta kamera siten, että tausta on rauhallinen, eli jos voit, katso että taustalla ei ole turhaa liikettä.


Oman naaman näyttämisen hyvät puolet

Opettaja: opiskelija seuraa paremmin luentoa, jos hän näkee sinut

Jos opettaja näyttää verkkoluennolla ruudunjaon lisäksi webbikamerakuvaa, se sitouttaa katsojat seuraamaan luentoa paremmin kuin pelkkä ruudunjako. (Lue esim. edX blogin How MOOC Video Production Affects Student Engagement -artikkeli vuodelta 2014, jossa tiivistetään Philip J. Guon, Juho Kimin ja Rob Rubinin empiirisen tutkimuksen tulokset siitä, miten opiskelijat saadaan sitoutumaan videoiden katsomiseen.)

Opiskelija: sitoudut paremmin osallistumaan etäopetukseen, jos kamerasi on päällä

Verkkokokouksissa opiskelijoidenkin kannattaisi käyttää kameraa. Jos olet opiskelijana mukana, muiden näkemisen myötä opit tunnistamaan muut osallistujat ja se luo paremman keskusteluilmapiirin. Huomaat myös, että seuraat opetusta paremmin, kun kamerasi on päällä, koska silloin et harhaudu yhtä helposti tekemään etäopetuksen aikana jotain ihan muuta, kuten vaikka pelaamaan tai selaamaan sosiaalista mediaa. Ihmisen aivot eivät kykene käsittelemään useaa asiaa yhtäaikaa, vaan yhtä kerrallaan. Jos kerran osallistut luennolle, niin kannattaa keskittyä siihen.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla . Lisää permalink suosikkeihisi.