Skip to content

Näin kirjaudut Haka-kirjautumista käyttäviin palveluihin (Oamkin ohje)


Avainsanat: ,

Jos näet Haka-verkostoon kuuluvan organisaation (=esim. suomalaiset korkeakoulut) tarjoamassa verkkopalvelussa yhtenä vaihtoehtoisena kirjautumistapana Haka-kirjautumisen, se tarkoittaa, että voit kirjautua palveluun Oamkin käyttäjätunnuksellasi. Toimi silloin seuraavasti:

1) Klikkaa palvelussa näkyvää Haka-login-logoa, alla näet kuvat uudesta ja vanhasta logosta:

Kuva 1: Uusi logo

Kuva 2: Vanha logo

2) Seuraavaksi sinulle avautuu Haka-kirjautumisen organisaation valinta -sivu (ks. kuva 3).
Valitse alasvetovalikosta Oulun ammattikorkeakoulu / Oulu University of Applied Sciences

Haka: * requires authentication. Required personal data is transferred automatically to the service after authentication. Selected: Oulu university of applied sciences. Unchecked: Remember selection for this web browser session. Select button.

Kuva 3: Organisaation valinta -dialogi

3) Sinulle avautuu nyt Oamkin kirjautumissivu.
Sivun osoite alkaa https://login.microsoftonline.com/ ja sivuston pitäisi selaimesi mukaan olla turvallinen.

4) Kirjaudu palveluun omalla Oamkin sähköpostiosoitteellasi. Oamkin opiskelijana sähköpostiosoitteesi on muodossa ktunnus@students.oamk.fi, ja henkilöstöllä sähköpostiosoite on muodossa ktunnus@oamk.fi ja tilisi on “työpaikan tai koulun tili” (work or school account). Seuraavassa näkymässä annat salasanasi ja painat Sign in -painiketta.

5) Tässä vaiheessa sinulta edellytetään kaksivaiheista tunnistautumista, eli MFA:ta. (Katso tarvittaessa MFA-ohje)

6) Kun olet vahvistanut kirjautumisen MFA:lla, pääset seuraavaksi näkymään, josta näet, mitä tietojasi Hakan kautta välitetään Oamkin järjestelmästä ko. palveluun (mitä tietoja halutaan siirtää, riippuu palvelusta): Tiedot välitetään vasta kun painat Confirm/vahvista-painiketta. (Huomaa, että seuraavalla kerralla kun kirjaudut samaan palveluun tämän vaihe ohitetaan, elleivät siirrettävät tiedot ole muuttuneet, tai et laittanut Oamkin kirjautumisnäkymässä ruksia kohtaan “Clear prior granting of permission…”.)

7) Tämän jälkeen siirryt palveluun. Joissakin palveluissa saattaa tämän vaiheen jälkeen vielä tulla erikseen käyttöehtojen hyväksyntä.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, saavutettava sisältö ja tageilla , . Lisää permalink suosikkeihisi.