Skip to content

Moodle (Oulun korkeakoulujen yhteinen verkko-oppimisympäristö)


Avainsanat: , , , , ,

Moodle on Oulun korkeakoulujen yhteinen verkko-oppimisympäristö. Moodle vaatii kirjautumisen.

Opettaja voi tehdä Moodle-oppimisympäristöön erilaisia opintojaksojen toteutuksia. Opettaja voi jakaa Moodlen kautta opiskelijoille materiaaleja ja linkkejä, sekä tehdä tehtävänantoja ja luoda keskustelualueita. Opettaja voi arvioida ja antaa palautetta opiskelijoiden palauttamista tehtävistä (yksilö- ja ryhmäpalautukset) sekä seurata opiskelijoiden etenemistä automaattista suoritusten seurantaa käyttäen. Opettaja voi myös jakaa opiskelijat ryhmiin ja hyödyntää erilaisia ryhmätyöskentelymahdollisuuksia.

Kirjautuminen Moodleen

Kirjaudu Moodleen opiskelija- tai henkilökuntatunnuksillasi.

  • Moodlen kirjautumissivu
    • Oulun yliopiston tunnuksella, anna käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi. Kun kirjaudut, sinulta vaaditaan kaksivaiheista tunnistautumista, joten sinulla tulee olla MFA-kirjautuminen käytössä, jotta pääset Moodleen.
    • Oamkin tunnuksella kirjautuessasi, anna käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi. Kun kirjaudut, sinulta vaaditaan kaksivaiheista tunnistautumista, joten sinulla tulee olla MFA-kirjautuminen käytössä, jotta pääset Moodleen.
    • Jos et ole Oulun korkeakoulujen opiskelija tai henkilökuntaa, mutta olet Haka-konsortion jäsenorganisaation opiskelija tai henkilökuntaa, käytä Haka-kirjautumista. Valitse ensin Muut kirjautumistavat, sitten Kirjaudu Haka-tunnuksella, valitse oma organisaatiosi alasvetovalikosta, jonka jälkeen pääset oman korkeakoulusi kirjautumisnäkymään. Toimi sen ohjeiden mukaan: voi olla, että kirjautumisessa pitää käyttää joko pelkkää käyttäjätunnusta, tai sitten sähköpostiosoitetta. Voi olla, että kirjautuminen edellyttää MFA:n käyttöä: Jos se edellyttää sitä, noudata oman organisaatiosi MFA-ohjeita.

Moodlen käyttöohjeet

Opettajille ja opiskelijoille on omat Moodlen käyttöohjeet erillisillä Moodlen kurssialueille. Pääset kurssialueille alla olevista linkeistä.

Kirjaudu Moodleen ja rekisteröi itsesi kurssialueelle, minkä jälkeen ohjeet ovat aina käytössäsi. Rekisteröitymiseen tarvittavan kurssiavaimen löydät rekisteröitymissivulta.

Moodle-tuki

Välitämme kaikki ICT-palveluiden yleisiin tukiosoitteisiin laittamasi Moodleen liittyvät tukipyynnöt tarvittaessa eteenpäin Moodle-tukeen, mutta halutessasi voit ohjata tukipyynnön suoraan Moodle-tukijonoon käyttämällä osoitetta moodle@oulu.fi.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.