Skip to content

Moodle (Oulun korkeakoulujen yhteinen verkko-oppimisympäristö)


Avainsanat: , , , , ,

Moodle on Oulun korkeakoulujen yhteinen verkko-oppimisympäristö. Moodle vaatii kirjautumisen.

Opettaja voi tehdä Moodle-oppimisympäristöön erilaisia opintojaksojen toteutuksia. Opettaja voi jakaa Moodlen kautta opiskelijoille materiaaleja ja linkkejä, sekä tehdä tehtävänantoja ja luoda keskustelualueita. Opettaja voi arvioida ja antaa palautetta opiskelijoiden palauttamista tehtävistä (yksilö- ja ryhmäpalautukset) sekä seurata opiskelijoiden etenemistä automaattista suoritusten seurantaa käyttäen. Opettaja voi myös jakaa opiskelijat ryhmiin ja hyödyntää erilaisia ryhmätyöskentelymahdollisuuksia.

Kirjautuminen Moodleen

Kirjaudu Moodleen opiskelija- tai henkilökuntatunnuksillasi.

  • Oulun yliopiston kirjautumissivu
    • Oulun yliopiston tunnuksella, anna käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi. Kun kirjaudut, sinulta vaaditaan kaksivaiheista tunnistautumista, joten sinulla tulee olla MFA-kirjautuminen käytössä, jotta pääset Moodleen.
  • Oamkin kirjautumissivu
    • Oamkin tunnuksella kirjautuessasi, anna käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi. Kun kirjaudut, sinulta vaaditaan kaksivaiheista tunnistautumista, joten sinulla tulee olla MFA-kirjautuminen käytössä, jotta pääset Moodleen.
  • Haka-kirjautuminen Oulun korkeakoulujen Moodleen
    • Jos et ole Oulun korkeakoulujen opiskelija tai henkilökuntaa, mutta olet Haka-konsortion jäsenorganisaation opiskelija tai henkilökuntaa, käytä Haka-kirjautumista. Valitse ensin oma organisaatiosi ja pääset oman korkeakoulusi kirjautumisnäkymään. Toimi sen ohjeiden mukaan: voi olla, että kirjautumisessa pitää käyttää joko pelkkää käyttäjätunnusta, tai sitten sähköpostiosoitetta. Voi olla, että kirjautuminen edellyttää MFA:n käyttöä: Jos se edellyttää sitä, noudata oman organisaatiosi MFA-ohjeita.

Moodlen käyttöohjeet

Löydät käyttöohjeet Moodle Ohjeet -nimiseltä kurssialustalta Moodlesta.

Kirjaudu Moodleen ja rekisteröi itsesi Moodle Ohjeet -kurssialustalle. Tämän jälkeen ohjeet ovat aina käytössäsi.

Oulun yliopistossa käytetään Fordson-teemaa ja Oamkin puolella oletuksena on Snap-teema. Käytettävä teema vaikuttaa Moodlen käyttöliittymään. Eri teemat vaikuttavat kurssialustojen ulkoasuun eli mm. väreihin, tekstityyleihin ja toimintojen sijaintiin. Teemat poikkeavat toisistaan sen verran paljon, että molemmille teemoille on omat ohjekirjansa. Linkit ohjekirjoihin:

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.