Skip to content

PKI:n hyödyntäminen Univ-työasemassa


Avainsanat: , ,

PKI (Public Key Infrastructure) on laitekohtainen varmenne, jolla voi korvata vahvan tunnistautumisen yliopiston henkilökunnan kannettavassa Univ-työasemassa silloin, kun käytetään langattomia Eduroam-verkkoja.

Tämän ohjeen sisältö:

PKI-varmenteen hyödyntäminen langattomissa Eduroam-yhteyksissä

Voit hyödyntää Univ-läppärisi PKI-varmennetta kaikissa langattomissa Eduroam-yhteyksissä. Käytännössä Univ-työasemasi voi liittyä automaattisesti aina saatavilla olevaan Eduroam-verkkoon kaikkialla, missä se on saatavilla (esim. muut oppilaitokset).

Ota PKI-varmenne käyttöön näin:

  • Kaksoisnapauta työpöydän kuvaketta Eduroam WLAN.
  • Eduroam Installer käynnistyy, napauta painiketta Next.
  • Valitse kirjautumisvaihtoehdoksi Login automatically with Windows domain certificates ja
    napauta Next.
  • Päätä asennus napauttamalla painiketta Finish.

Jatkossa:

  • Kun olet ottanut PKI-varmenteen käyttöön ja asetus Login automatically with Windows domain certificates on voimassa, kirjaudut jatkossa automaattisesti Eduroam-verkkoihin
  • Ongelmatilanteessa voit vaihtaa kirjautumistavan käyttäjätunnus/salasana –perusteiseksi: Napauta työpöydän kuvaketta Eduroam WLAN ja valitse kirjautumisautumisvaihtoehdoksi  Type user name and password manually.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oulun yliopiston henkilöstölle, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , . Lisää permalink suosikkeihisi.