Skip to content

Oamkin henkilöstön käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteet


Avainsanat: , ,

Käyttäjätunnus on julkinen tunnus, joka näkyy sähköpostiosoitteessa ennen @-merkkiä. Oamkin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa ktunnus@oamk.fi. Sähköposti kulkee myös osoitteella, joka on muodossa etunimi.sukunimi@oamk.fi. Käyttäjätunnus muodostetaan automaattisesti henkilön nimestä. Tunnuksessa on korkeintaan kahdeksan merkkiä.

Käyttäjätunnuksen käyttöönotto

Kun työsuhteesi on astunut voimaan, hae käyttäjätunnus Oamkin käyttäjätunnus- ja salasanapalvelusta. Kun haet tunnuksen, sinun pitää samassa yhteydessä hyväksyä samalla Oamkin tunnuksen käyttöoikeusehdot ja käyttösäännöt.

Ensimmäisellä kerralla, kun kirjaudut MS Office 365 -palveluun, sinun pitää säätää kuntoon monivaiheisen tunnistuksen (MFA) asetukset MS Office 365 -tilillesi. Sen jälkeen pääset vaihtamaan salasanasi.

Pääset kirjautumaan samalla Oamkin käyttäjätunnuksella useisiin eri palveluihin, ja sitä käytetään myös mm. palveluissa, joissa on käytössä HAKA-kirjautuminen. Joissakin palveluissa kirjautumisessa riittää käyttäjätunnus ja salasana, kun joissakin (yleensä pilvipalveluissa) käytetään pelkän käyttäjätunnuksen sijaan sähköpostiosoitetta kokonaisuudessaan. (Ks. esimerkiksi langattomat verkot; Oamkin omaan verkkoon kirjaudut Oamkin tunnuksella ja Eduroamiin sähköpostiosoitteellasi.)

Kun rekisteröidyt sellaisiin netin palveluihin, joissa rekisteröitymisen yhteydessä vaaditaan sähköpostiosoitetta, sinun kannattaa käyttää jotain muuta sähköpostiosoitetta kuin Oamkin osoitetta. Näin vähennät mahdollisen roskapostin saamista työosoitteeseesi. Saat silti käyttää yhteystietona Oamkin osoitetta, jos niin haluat, mutta muistathan, että käyttöoikeusehdoissa olet sitoutunut siihen, ettet käytä Oamkin palveluissa käyttämääsi käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmää muissa, Oamkin palveluiden ulkopuolisissa palveluissa.


Henkilöstön käyttäjätunnusten poisto

Työntekijän käyttäjätunnus on voimassa viikon verran (7 vrk) työsuhteen päätyttyä. Tämän jälkeen kirjautuminen Oamkin työasemille ja esim. sähköpostiin ei enää onnistu. Huolehdithan itse, että otat talteen tärkeät tiedostosi ennen tunnuksesi lukkiutumista. Itse tunnus säilyy 120 vrk työsuhteen päättymisestä. Jos työsuhde solmitaan uudestaan 120 vrk:n sisällä, tunnus palautuu sellaisenaan käyttöön. Jos tunnusta ei aktivoida uudelleen 120 vrk:n kuluttua työsuhteen päättymisestä, tunnus poistetaan automaattisesti.


Käyttäjätunnuksiin ja salasanoihin liittyviä ohjeita

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle ja tageilla , , . Lisää permalink suosikkeihisi.