Skip to content

Google for Education (Googlen pilvipalvelut kouluille)


Avainsanat: , , , , ,

Oamk on ottanut käyttöön Google for Education -palvelun. Sovelluskokonaisuus koostuu Googlen kehittämistä viestinnän ja hallinnan työkaluista, jotka ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä maksutta. Palvelu mahdollistaa työkalujen hyödyntämisen lisäksi myös keskitetyn hallinnan, organisaatiokohtaisien asetusten määrittelyn sekä yhteisen käyttöympäristön.


Kirjautuminen palveluun

Kirjaudu Google for Education -palveluun käyttää MS 365 Office -kirjautumista. Pääset kirjautumaan palveluun seuraavasti:

  1.  Mene Googlen etusivulle: https://www.google.fi
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Kirjaudu sisään -painike
    login_google_frontpage
    Jos sinulla on ennestään henkilökohtainen Google-tili, ja

    • olet kirjautuneena siihen, pääset kirjautumaan Oamkin Google-palveluihin oikeasta yläreunasta avautuvan valikon Add Account -kohdasta, tai
    • jos et ole kirjautunut, ja selaimesi tarjoaa sinulle sen kirjautumistietoja, pääset Oamkin Google kirjautumiseen, kun valitset kirjautumisruudun alla näkyvän Use another account -linkin.
  3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sähköposti/email-kenttään lyhyessä muodossa
    • Henkilökunta: käyttäjätunnus@oamk.fi
    • Opiskelijat: käyttäjätunnus@students.oamk.fi
    • Paina sitten Next/Seuraava-painiketta. Sitten palvelu ohjaa sinut sähköpostisi perusteella  oikeaan kirjautumiseen.
  4. Kun kirjautuminen onnistuu, Googlen etusivu aukeaa ja näet oman sähköpostiosoitteesi oikeassa yläkulmassa. Pääset käyttämään sovelluksia osoitteesi vieressä olevasta kuvakkeesta.
    apps_valikko
  5. Löydät tilisi tiedot sekä uloskirjautumislinkin, kun klikkaat profiililinkkiä (oikeassa yläkulmassa).

Esimerkkejä käytössä olevista työkaluista

Käyttäjäkohtainen tallennustila on 50 Gt. Jaetuissa kansioissa raja on 100 Gt.

Classroom

Classroom tarjoaa opettajille työkalut tehtävien luomiseen ja organisointiin, palautteen antamiseen ja viestintään opiskelijoiden kanssa

YouTube

Huom. Oamkin medianhallintajärjestelmä on YuJa, mutta YouTubeakin saa käyttää siihen sopivissa tilanteissa. Youtube-videopalvelussa on valtava määrä opetuksessa hyödynnettäviä videoita (Huom! Opettaja, tutustuthan ensin tekijänoikeusnäkökulmaan: käytännössä voit materiaaleissasi antaa opiskelijoille linkin jonkun muun tekemään videoon, mutta tekijänoikeuksien vuoksi et voi ilman tekijän lupaa näyttää videota videotykillä/AC:ssä).  Luomalla oman Youtube-kanavan, opiskelijoiden sekä opettajien on mahdollista tuottaa omia yksityisiä videoita. Youtube-videot voi julkaista palvelussa siten, että ne ovat vain Oamkin tunnuksellaan palveluun kirjautuneiden katsottavissa.

Sivustot

Sivustot-työkalulla voidaan luoda kotisivuja, intranet- ja projektisivustoja, kampanjoita kuin myös oppimisympäristöjä verkkoon. Sivustot on mahdollista laittaa myös opiskelijoiden muokattavaksi.

Google Drive

Opiskelijat, opettajat sekä muu henkilökunta voivat tallentaa Google Driveen erilaisia tiedostoja, kuten dokumentteja, videoita ja kuvia. Tallentamisen lisäksi siellä voi jakaa tiedostoja ja kansioita hallitusti myös muille sekä katsottavaksi että muokattavaksi. Useampi käyttäjä voi muokata dokumentteja samanaikaisesti. Asentamalla sovelluksen koneelle saadaan levytila näkymään suoraan resurssienhallinnassa.

Toimistosovellukset (tiedostojen teko suoraan Google Driveen)

Asiakirjoja, kuten myös muita Google-dokumentteja, luodaan, muokataan ja jaetaan Google Driven kautta. Dokumentteihin voidaan sallia useita muokkaajia samanaikaisesti. Omiin dokumentteihin voi määritellä haluamansalaiset katselu- ja muokkausoikeudet.

Ryhmät

Työkalu mahdollistaa ryhmien luomisen ja hallinnoinnin. Ryhmille voidaan luoda keskustelufoorumeja

Blogger

Esimerkiksi kurssin blogi opiskelijoiden tuottamana onnistuu Bloggerin avulla. Palvelussa on tarjolla useita teemoja ja malleja.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.