Skip to content

Vierailijan VISITOR-tulostustunnus


Avainsanat: , , ,

VISITOR-tunnus on vierailijakäyttöön tarkoitettu maksullinen tulostustunnus. Yliopiston yksikkö voi hankkia VISITOR-käyttäjätunnuksen ja kortin hintaan 170 € / vuosi ja lainata sitä henkilökuntaan kuulumattomalle henkilölle tulostuspalvelun käyttöä varten. Yksikkö vastaa erillisoikeuden aiheuttamista kustannuksista kuten myös tulostamis- ja kopiointikuluista.

Tunnuksella voi kirjautua ICT-palveluiden ylläpitämille työasemille ja tulostaa tulostuspalvelun piirissä oleville laitteille. Tunnukseen sisältyy rfid-tunnisteella varustettu kortti, jolla kortin haltija kirjautuu tulostuslaitteille ja voi poimia omat tulosteensa, skannata ja kopioida.

VISITOR-tunnuksella on UFO-tunnusta suppeammat oikeudet, siihen ei sisälly verkkolevyjä eikä M365-palveluita. Mobiilitulostus eikä sähköpostiin skannaminen ole mahdollista, koska tunnuksella ei ole M365-palvelun käyttöoikeutta.

Vierailijan tunnus ei ole henkilökohtainen, vaan yksikkö huolehtii kortin lainaamisesta ja siihen liitetyn tunnuksen salasanan vaihtamisesta aina käyttäjän vaihtuessa. Sama tunnus ja kortti voi siis siirtyä seuraavalle käyttäjälle salasanan vaihdon jälkeen.

Tilaa ja ylläpidä tulostustunnusta näin:

  1. Tilaa tunnus ja kortti Campus ICT -palvelusta. Kerro kustannuspaikka ja hankinnan hyväksyneen henkilön yhteystiedot.
  2. Lähetä tilaus sähköpostilla tai tee tiketti.
  3. Sovi Campus ICT:n kanssa tunnuksen ja kortin luovuttamiseen liittyvät yksityiskohdat.
  4. Huolehdi siitä, että kortti palautetaan käytön jälkeen yksikköön.
  5. Vaihda aina salasana kortin käyttäjän vaihtuessa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Oulun yliopiston henkilöstölle, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.