Skip to content

Pilvitallennus Zoomissa (NORDUNet)


Avainsanat: ,

Käytämme Oulun yliopistossa ja Oamkissa CSC:n tarjontaan kuuluvaa NORDUNet Zoomia. Nämä ohjeet koskevat sitä. Zoom-palvelumme sijaitsee turvallisessa, pohjoismaisessa NORDUNet-pilvessä.

Huomaa, että Zoomin asetukset pilvitallenteiden jakamisesta eivät koske meidän Zoomiamme. Emme käytä pilveä ollenkaan tallenteiden jakamiseen, vaan käytämme jakelussa esim. YuJaa.

Voit nyt tallentaa Zoom-kokouksesi pilveen: Silloin videon raakatiedoston muuntaminen (konversio) toimivaksi videotiedostoksi onnistuu pilvessä oman tietokoneesi sijaan: Eli sinun ei tarvitse enää tarkistaa, onko koneellasi riittävästi levytilaa jäljellä tallenteen konversioon. Kun video on valmis, lataa se omalle tietokoneellesi 10 päivän kuluessa.

  1. Kun haluat tallentaa kokouksen, paina ‘Record to Cloud’-painiketta kokouksen aikana ja ‘Stop Recording’, kun haluat lopettaa tallentamisen.
  2. Kun Zoom on muuttanut tallenteen toistokelpoiseksi videotiedostoksi, se on valmis ladattavaksi. Tarvittava käsittelyaika on yleensä vähintään itse tallenteen kesto. Näin ollen tunnin mittaisen tallenteen käsittely vie vähintään tunnin.
  3. Jos olet tallentamasi Zoom-kokouksen omistaja, saat sähköpostin, jossa on latauslinkki tallenteeseen. (Tarkista roskapostikansio, jos et ole saanut postia!) Linkki on voimassa 10 päivää. Näiden 10 päivän aikana voit ladata videon niin monta kertaa kuin haluat. Kymmenen päivän kuluttua Zoom poistaa automaattisesti videon pilvestä, eikä sitä voi palauttaa. Muista siis hakea videosi talteen ennen sitä.
   • Huomaa, että asetuksista riippuen myös muut käyttäjät saattavat pystyä aloittamaan tallennuksen: silti vain kokouksen omistaja saa latauslinkin!
  4. Zoom-kokouksen omistaja voi ladata videon tietokoneelleen katsomista varten, tai jakaakseen videon muille esimerkiksi Yujan kautta.

Katso CSC:n tutoriaalivideo Nordunetin Zoom-pilvitallennuksesta (tutoriaalissa puhe on suomeksi, mutta videokuvassa näkyvä Zoomin käyttöliittymä englanniksi.)

 

 

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , . Lisää permalink suosikkeihisi.