Skip to content

Microsoft on lopettanut Windows 7 tuen 14.1.2020, eli nyt on viimeistään aika päivittää kotikoneiden käyttikset, jos sattuu olemaan vielä Windows 7 käytössä


Avainsanat: ,

Oamkin koneilla on jo pitkään ollut käytössä Windows 10, mutta joillakin opiskelijoilla ja henkilökunnallakin voi vielä olla omilla kotikoneillaan (jotka eivät ole ICT-palveluiden ylläpidossa) käytössä Windows 7. Tiedoksi, että Microsoft ei enää julkaise mitään päivityksiä, ei edes tietoturvapäivityksiä Windows 7:lle. Se ei tee Windows 7:sta ihan heti täysin tietoturvatonta, mutta ennemmin tai myöhemmin siitä tulee paljastumaan erilaisia haavoittuvuuksia, joille ei tule korjauksia. Windows 7 -kone saattaa siis jatkossa aiempaa helpommin saastua haittaohjelmasta ihan vaikka vain jollain web-sivulla käymällä. Tällä hetkellä maailmanlaajuisten web-surffailutilastojen mukaan noin joka neljäs surffailija on edelleen Windows 7:n käyttäjä ja tämä kiinnostaa ja innostaa varmasti myös tietoverkkorikollisia. Nyt olisi hyvä aika päivittää käyttöjärjestelmä kotikoneilla!

  • Windows 7:n varsinainen tukiaika loppui 13.1.2015. Sen tietoturvaa koskevat päivitykset loppuivat 14.1.2020.
  • Windows 8.1:n varsinainen tukiaika loppui 9.1.2018. Sen tietoturvaa koskevat päivitykset on luvattu tarjota 10.1.2023 saakka.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , . Lisää permalink suosikkeihisi.