Skip to content

Värillisestä PDF:stä mustavalkoiseksi PDF:ksi


Avainsanat: , , , ,

Kun tulostat tulostusjonoon sähköpostitse, värilliset tiedostot tulostuvat värillisenä. Jos haluat säästää saldoasi ja mustavalkoinen tuloste välttää, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. muuta tuloste mustavalkoiseksi suoraan Canon-monitoimilaitteen valikon kautta samalla kun noudat tulosteesi, tai
  2. tee tiedostostasi mustavalkoinen PDF.

Jälkimmäinen vaihtoehto on siinä mielessä fiksumpi, että saat sen avulla tarkasteltua mustavalkoista tiedostoa ennen tulostamista. Jos sinulla on tiedostossasi vaikkapa graafeja, niin mustavalkoisesta versiosta saat tarkistettua, että ne toimivat myös mustavalkoisena, eli myös mustavalkoiseksi tulostettuna.

Näin muutat värillisen PDF:n mustavalkoiseksi:

  1. Avaa tiedostosi (jonka haluat tulostaa mustavalkoisena) PDF readerissa kuten Adobe reader
  2. Valitse File… –> Print…
  3. Valitse tulostimeksi PDF printer (jos tätä ei ole valittavana, asenna koneellesi PDF printer, jonka jälkeen voit tulostaa tiedostojasi PDF-tiedostoksi(*
  4. Laita ruksi kohtaan Print in grayscale (black and white)
    ja saat tulostettua mustavalkoisen PDF:n, jonka voit sitten lähettää turvatulostusjonoon. Kannattaa muuten nimetä tiedosto niin, että tunnistat sen olevan se mustavalkoinen versio, jonka aiot tulostaa.

*) Windows 10:ssä on PDF printer valmiina, ota se käyttöön seuraavasti: https://www.tenforums.com/tutorials/35650-microsoft-print-pdf-turn-off-windows-10-a.html – Muiden käyttöjärjestelmien tapauksessa sinun pitää hankkia koneellesi sopiva ajuri (eli ohjelma, joka ohjaa tietokoneen laitteita), jos sitä ei koneellasi vielä ole.

 

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin opiskelijoille, saavutettava sisältö ja tageilla , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.