Skip to content

MS Office – Word, Excel ja PowerPoint


Avainsanat: , , , , , ,

MS Office on ohjelmistopaketti, jossa on eri toimistosovelluksia. Käytetyimmät toimistosovellukset ovat Word (tekstinkäsittely), Excel (taulukkolaskenta) ja PowerPoint (esitysgrafiikka).

ICT-palvelut ovat asentaneet Office-ohjelmistopaketin Oamkin tietokoneluokkiin ja henkilökunnan koneille. Jos olet Oamkin opiskelija tai henkilökuntaa, voit itse asentaa työpöytäversiot omille koneillesi (Windows/Mac) MS Office 365 -palvelun kautta. Voit myös käyttää Office-sovelluksia suoraan selaimessa ilman erillistä asennusta. Selaimessa toimivat versiot ovat vähän erilaisia kuin pöytökoneversiot. Pöytäversioissa toimintoja on enemmän. Verkkoversioissa useampi käyttäjä voi käsitellä dokumentteja yhtäaikaa, eli käyttäjät näkevät tosiaikaisesti muiden tekemät muutokset.

Kirjaudu MS Office 365 -palveluun Oamkin tunnuksellasi. Pääset avaamaan Office-työkalujen verkkoversiot päävalikon kautta. (Office 365 -palvelun päävalikko muistuttaa ulkonäöltään belgialaista vohvelia, eli sitä kutsutaankin joskus “vohvelivalikoksi”.)

Office 365 -verkkosovelluksia ovat mm. Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint, Teams, Class Notebook, Sway ja Forms.


Käyttöohjeet

Löydät Microsoftin omat käyttöohjeet aina ohjelman yhteydestä. Löydät ohjeet työkalurivilta: Kirjoita haluamasi aihe “Kerro mitä haluat tehdä” / “Tell me what you want to do” -kohtaan ja sinulle listataan hakuusi sopivat ohjeet.

Näiden ohjeiden lisäksi, Internetissä on saatavilla valtavat määrät erilaisia ohjeistuksia. Ohjeita löytyy eri kielillä. Myös suomeksi löytyy varsin hyviä ohjeita. Löydät ohjeita hakemalla niitä Googlen avulla tai esim. Youtubesta.

Oamkin tietotekniikan opettajat suosittelevat esimerkiksi Itä-Suomen yliopistossa laadittuja, kaikkien saataville asetetun ohjesivuston Office-ohjeita:

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille, saavutettava sisältö ja tageilla , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.