Skip to content

Oamkilaiset on siirretty uuteen M365-ympäristöön 20.5.2024 alkaen – tästä seuraa muutostarpeita organisaatioiden välisessä M365-yhteistyössä


Avainsanat:

Nyt kun Oamkin M365 on kopioitu käyttäjineen ja sisältöineen yhteiseen M365-ympäristöön Oulun yliopiston kanssa, Oamkin vanhaan ympäristöön osoittavat linkit ovat hajonneet: Tämä koskee kaikkea, eli OneDrive-linkkejä, Teams-ryhmiä, Teams-kokouslinkkejä ja SharePoint-sivustoja, sekä mm. Forms-kyselylinkkejä.

Oamkilaisten on tehtävä jaot uusiksi, sekä lisättävä vieraskäyttäjät uudestaa tiimeihin uudessa M365:ssa

Sisältöjen omistajien on luotava uudet jako-osoitteet kaikelle sellaiselle Oamkin M365:ssa olleelle sisällölle, jota tarvitaan jatkossakin Oamkin ulkopuolella. Myös oamkilaisten luomissa tiimeissä tiimien omistajien on kutsuttava vierasjäsenet muista organisaatioista niihin uudestaan.

Jos oamkilainen on esimerkiksi jakanut omassa OneDrivessään olleen tiedoston ennen 20.5.2024 esimerkiksi Moodlessa, tuo linkki on nyt vanhentunut. Jotta käyttäjät pääsisivät taas käsiksi sisältöön, tiedoston omistajan on tehtävä jako uudelleen ja toimitettava uusi linkki vastaanottajille.

Jos sinulla on toimimaton linkki, tai et pääse enää vieraana Oamkin Teamsissa, ja tarve jatkuu edelleen, ole yhteydessä sisällön/tiimin omistajaan.

Oamkin vanhat M365-tunnukset eivät ole enää voimassa, joten tunnukset on lisättävä uudelleen niihin Teamseihin, joissa oamkilainen on ollut vieraana

Vastaavasti Oamkin käyttäjät eivät enää pääse vieraina muiden Teams-ympäristöihin ilman toimenpiteitä (ks. erillinen ohje, joka kannattaa lähettää M365-ylläpitäjälle organisaatiossa, jossa on Oamkin käyttäjiä vieraina, sillä Oamkin käyttäjien vierastunnukset on syytä siivota pois M365:ssa, jotta oamkilaisille voi jakaa tiedostoja OneDrivessä ja heitä voi ottaa vieraskäyttäjiksi Teamsiin.)

Oamkilaisten vanhat viestit Teamsin chateissa muiden organisaatioiden Teamseissa tulevat jäämään talteen, mutta niissä näkyy kirjoittajana Unknown User (Tuntematon käyttäjä).

Voit edelleen lähettää oamkilaisille sähköpostia samoilla osoitteilla kuin ennenkin

Tavoitat jatkossakin oamkilaiset samoilla sähköpostiosoitteilla kuin ennenkin. Joillakin oamkilaisilla sähköpostiosoite kuitenkin muuttui, jos heillä oli ennestään tunnus Oulun yliopiston M365-ympäristössä, eli postin lähetysosoite voi näyttää eriltä kuin ennen, mikä voi esimerkiksi vaikuttaa mahdollisiin sähköpostin käsittelysääntöihin, jos niissä on käytetty lähettäjän osoitetta.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet ja tageilla . Lisää permalink suosikkeihisi.