Skip to content

Tiedoston salaaminen (OY)


Avainsanat: , , , , , , , ,

Jos käsittelet luottamuksellista tai salassa pidettävää tietoa, voit tallentaa tiedoston salattuna sovelluksen omilla työkaluilla tai useamman tiedoston kerrallaan pakkausohjelmalla.

Tiedostojen salaamisessa määrittelet itse salasanan, jolla voit ne myöhemmin avata. Huomaa, että salasanaa ei voi palauttaa, jos unohdat tai hukkaat sen. Ilman salasanaa tiedosto tai koko tiedostopaketti on menetetty. Salasanojen muistaminen ja säilyttäminen on sinun vastuullasi! 

Lyhyet ohjeet salaamiseen:

7-Zip

7-Zip-pakkausohjelmalla voit tehdä salasanalla suojatun paketin yhdestä tai useammasta tiedostosta: valitse tiedostot ja lisää ne pakettiin > anna paketille nimi > syötä salasana kohdassa Suojaus.

Muista, että jos unohdat salasanan, sitä ei voi palauttaa.

Word-tiedosto

Wordin työpöytäsovelluksessa voit asettaa tiedostolle salasanasuojauksen: Tiedosto/File Tiedot/Info > Suojaa tiedosto/Protect Document > Salaa salasanalla/Encrypt with Password.

Muista, että jos unohdat salasanan, sitä ei voi palauttaa.

Excel-tiedosto

Excelin työpöytäsovelluksessa voit asettaa tiedostolle salasanasuojauksen: Tiedosto/File > Tiedot/Info > Suojaa työkirja/Protect Workbook > Salaa salasanalla/Encrypt with Password.

Muista, että jos unohdat salasanan, sitä ei voi palauttaa.

PowerPoint-tiedosto

PowerPointin työpöytäsovelluksessa voit asettaa tiedostolle salasanasuojauksen: Tiedsto/File > Tiedot/Info > Suojaa esitys/Protect Presentation > Salaa salasanalla/Encrypt with Password.

Muista, että jos unohdat salasanan, sitä ei voi palauttaa.

PDF-tiedosto

Voit suojata PDF-tiedoston salasanalla siinä vaiheessa, kun tallennat sen Office-työpöytäsovelluksessa PDF-tiedostoksi: Tiedosto/File > Tallenna nimellä/Save As > Lisää asetuksia/More options > Asetukset…/Options… > PDF-asetukset: Salaa tiedosto salasanalla/PDF options: Encrypt the document with a password.

Muista, että jos unohdat salasanan, sitä ei voi palauttaa.

Sähköpostin salaaminen

Käytä salattua sähköpostia eli ns. turvapostia aina, kun lähetät luottamuksellista tai arkaluontoista tietoa sähköpostitse yliopiston ulkopuolelle. Lue ohjeet: Turvaposti

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.