Skip to content

Kokouskutsu ja huoneen varaaminen kampuksella (OY)


Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Jos haluat järjestää kokouksen useamman henkilön kesken ja samalla varata tarkoitukseen sopivan huoneen, tee varaus O365-palvelun Outlook-kalenterisi kautta. Yliopiston varattavat tilat ovat resursseina O365-palvelussa ja ne näkyvät huoneluettelossa. Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka teet varauksen kalenterisi kautta.

Jos tarvitset itsellesi tai pienelle ryhmälle tilan lyhyellä varoitusajalla, voit katsoa juuri nyt vapaana olevat tilat Cella-mobiilisovelluksella. Cellassa voit myös varata tilan enintään kahdeksi tunniksi. Cella on tässä vaiheessa vain yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä. Sen huoneluettelo ei kuitenkaan kata kaikkia varattavia tiloja. Katso ohje Cella-tilavaraussovellus.

Varaus tulee näkyville tilan ovenpielinäyttöön riippumatta siitä, teitkö sen Outlookin vai Cellan kautta.

Tee kalenteri- ja tilavaraus Outlookissa näin:

Varaa huone aina oman Outlook-kalenterisi kautta lisäämällä järjestelmään tallennettu tila luomaasi tapaamiseen tai kokouskutsuun huoneeksi.

 1. Aloita kokouskutsun tekeminen painikkeella Uusi kokous/New meeting
 2. Valitse osallistujat Vastaanottaja/To-kenttään.
 3. Kirjoita otsikko kohtaan Aihe/Subject.
 4. Valitse kokouksen ajat kenttiin Aloitusaika/Start time ja Päättymisaika/End time.
 5. Kirjoita kokouksen kuvaus/kutsu
 6. Napauta painiketta Huoneenhaku/Room Finder,  niin saat esille luettelon vapaista kokoushuoneista ikkunan oikeaan reunaan avautuvaan näkymään Kokoushuoneiden hakutoiminto/Room Finder.
 7. Valitse kohtaan Näytä huoneluettelo/Show a room list haluamasi luettelo (esim. hallinnon huoneet: Hallinto-RoomList).
 8. Valitse listasta haluamasi kokoushuone kohtaan Valitse käytettävissä oleva huone/Choose an available room.
 9. Valitsemasi huone tulee automaattisesti yhdeksi kokouskutsun vastaanottajaksi ja näkyy myös kentässä Sijainti/Location.
 10. Lähetä huonevaraus sekä kokouskutsu Lähetä/Send –painikkeella, tai siirry tarkastelemaan kalentereita toiminnolla Aikatauluavustaja/Scheduling Assistant.

Aikatauluavustaja-näkymässä voit tarkastella osallistujien ja huoneiden varaustilannetta ja vapaita aikoja:

 • Napauta painiketta Aikatauluavustaja/Scheduling Assistant.
 • Takaisin edelliseen näkymään pääset napauttamalla Tapaaminen/Appointment.
 • Molemmissa näkymissä voit muuttaa kokouksen, osallistujia, ajankohtaa tai muita tietoja.
 • Kun kokouskutsu on valmis, paina Lähetä/Send.

Kun olet lähettänyt varauksen, saat huoneresurssilta automaattisen vastauksen sähköpostina, onko varaus hyväksytty vai hylätty ko. tilan varaustilanteen perusteella.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oulun yliopiston henkilöstölle, Oulun yliopiston opiskelijoille, saavutettava sisältö, UniOulu ja tageilla , , , , , , , , , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.