Skip to content

Interaktiiviset työkalutInternetistä löytyy esim. kyselytyökaluja, jotka ovat usein erikoistuneet johonkin tietynlaiseen toimintaan. Sellainen mahdollistaa yksinkertaisuuden, nopeuden ja helppokäyttöisyyden, josta AnswerGarden on hyvä esimerkki. Sen ideana on, että session vetäjä (esim. opettaja) kirjoittaa AnswerGardenin työkalulla jonkin kysymyksen, johon opiskelijat ryhtyvät antamaan vastauksiaan omilla koneillaan/mobiililaitteillaan. Vastaukset kertyvät sitä mukaa sivulle sanapilveksi, jossa eniten käytetyt sanat korostuvat selkeästi esiin.

ThingLinkillä voi täydentää videoita, kuvia ja 360° -kuvia upottamalla niihin lisää muita elementtejä. Videoihin ja kuviin voi siis esim. lisätä painikkeita, joiden takaa löytyy lisätietoa asioihin.

Kahoot on työkalu, jolla on helppoa tuoda pelillisyyttä opetukseen. Kahootissa opettaja voi laatia kyselyitä, joihin oppilaat vastaavat kilpaa älylaitteilla tai

tietokoneilla. Oikeasta vastauksesta saa pisteitä ja pisteitä tulee sitä enemmän mitä nopeammin oppilas on vastannut. Kahoot myös näyttää “väliaikatilanteen” jokaisen kysymyksen jälkeen.

AnswerGarden
ThingLink
Kahoot
Padlet

Oamkilla ei ole lisenssiä AnswerGarden, ThingLink ja Kahoot ohjelmistoihin, eikä ICT-palvelut niitä tue. Mikäli tällaista ohjelmaa halutaan käyttää, on käyttäjän otettava ohjelmiston tietosuojasta ja mahdollisista tietoturva- ja tietosuojauhkista selvää. Opiskelijoille on kerrottava jos käytettävä ohjelmisto on sellainen, jota Oamkin ICT palvelut eivät tue, eikä opiskelijaa voi velvoittaa käyttämään sitä.  Opiskelijoiden tietoja ei saa missään tapauksessa siirtää tällaiseen sovellukseen ilman heidän nimenomaista suostumustaan.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet. Lisää permalink suosikkeihisi.