Skip to content

Estä Microsoftin tuotteissa (esim. Excel, Outlook, Word) leviävät haittaohjelmat vastaamalla No/Ei dialogi-ikkunassa, jossa pyydetään lupaa Microsoftin ohjelmien väliseen linkitykseen


Avainsanat: , , , ,

Jos sinulle tulee sähköpostiin jokin Office-dokumentti, kalenterilinkki tai muu tiedosto, joka kysyy lukemisen, vastaamisen tai ajamisen yhteydessä tällaista:

The document contains links that may refer to other files. Do you want to update this document with the data from the linked files? Yes or No

Vastaa aina No (tai Ei suomenkielisissä Office-asennuksissa). Ihan kuten tekisit Office-paketin makrojenkin kanssa.


Taustaa:

Microsoftin Dynamic Data Exchange (DDE) on vanha (1987), erityisesti Office-paketin ohjelmien käyttämä toiminnallisuus, jolla eri ohjelmat voivat välittää keskenään tietoa ja toimintoja Microsoftin ohjelmien välillä. Samaa toiminallisuutta on alettu nyt käyttämään (kiristys)haittaohjelmien levitykseen. Nämä eivät ole siis makroja, mutta käyttäjälle ne näyttävät aika samalta. Tällaisia tiedostoja levitetään nyt sähköpostitse, eikä korjausta ole näillä näkymin tulossa, koska kyseessä on Windowsin ja Office-ohjelmien ominaisuus, ei varsinainen vika.

Näissä sähköpostiviestissä koitetaan huijata jollain verukkeella vastaanottajaa vastaamaan tiedoston katsomisen jälkeen avautuvaan kysymykseen Yes/Kyllä. Näin ei saa, eikä kannata tehdä!

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi.