Skip to content

Hyvien käytänteiden muistilista – näin edistät myös tietokoneesi ja mobiililaitteittesi tietoturvaa


Avainsanat: ,

Hyvien IT-käytänteiden muistilista:

  1. Asenna tietoturvapäivitykset säännöllisesti.
    • Jos olet Oamkin henkilökuntaa, käytä aika-ajoin kannettavat mikrosi Oamkin fyysisessä tai langattomassa KK-verkossa, jotta kaikki ohjelmistopäivitykset tulevat asennetuksi (VPN-yhteys ei riitä!). Mitä pidempiä välejä pidät, sitä enemmän aikaa koneesi päivittäminen vie. Päivitykset saattavat vaatia yhden tai useamman uudellenkäynnistyksen.
  2. Asenna mahdolliset ohjelmistopäivitykset myös itse asentamiisi ohjelmiin.
  3. Päivitä mobiililaitteiden käyttöjärjestelmät ja ohjelmat aina kun päivityksiä tulee tarjolle.
  4. Tarkista, että omat varmuuskopiosi ja käyttämäsi varmistustavat on kunnossa (ks. lyhyt ohje tiedostojen varmuuskopioinnista kotikoneellasi)
    Pilvipalvelut pääsääntöisesti pitävät tiedostosi hyvässä tallessa, mutta jos poistat jonkun tiedoston tai jokin kiristysohjelma pääsee salaamaan sen, et välttämättä saa tiedostoa enää palautettua. Tärkeimmät tiedostosi on syytä olla tallessa myös toisaalla. HUOM! ICT-palvelut ei ota varmuuskopioita puolestasi, vaan se on sinun itsesi vastuulla.
  5. Tarkista, että kannettavassa mikrossasi ja mobiililaitteissasi on jokin Oamkin VPN-ratkaisuista käytettävissä. VPN-yhteys mahdollistaa turvalliset etäyhteydet myös vierasverkoissa.
  6. Pidä itsesi ajantasalla tarjolla olevista palveluista ja IT-järjestelmien muutoksista (mm. selaa it.oamk.fi:n ohjeet ja intran tiedotteet säännöllisesti)

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , . Lisää permalink suosikkeihisi.