Skip to content

VPN-yhteyden luonti Global Protect -sovelluksella (Windows) – Huom. Global Protect poistetaan käytöstä 14.2.2023


Avainsanat: , ,
Oamk ei käytä Global Protectia 12.4.2023 alkaen.
Ks. Nykyiset vaihtoehdot VPN-yhteyden luomiseen.

Jos käytät Windows-työasemaa, Windows-kannettavaa tai Microsoft Surface Prota, voit käyttää Palo Alton Global Protect VPN-sovellusta kun olet yhteydessä Oamkin verkkoon sen ulkopuolelta.

Kun luot VPN-yhteyden Oamkin verkkoon, voit tehdä sen Palo Alton Global Protectin avulla. Global Protect käyttää salauksessa IPsec:iä tai SSL:ää tilanteen mukaan.

Huom. Tulemme poistamaan Global Protect -VPN-sovelluksen käytöstä Oamkissa joskus joulukuun aikana 2022. Kannattaa siis katsoa muita vaihtoehtoja VPN-ohjeesta:


Pöytäkoneet ja kannettavat: Global Protectin käyttöönotto Windows-koneissa ja Microsoft Surface Pro:ssa.

1. Hae asennuspaketti kotikoneellesi ja/tai kannettavaasi (Windows ja Mac) osoitteesta https://pa.oamk.fi. Kirjaudu sisään Oamkin tunnuksellasi. Kirjautumisnäkymä näyttää tältä:

2. Valitse oikea versio koneellesi:

Windowsin osalta sinun pitäisi tietää, että onko käyttöjärjestelmäsi 32- vai 64-bittinen, ks. tarvittaessa ohje käyttöjärjestelmäsi bittisyyden selvittämisestä. Valitse se vaihtoehto, joka vastaa käyttöjärjestelmäsi bittisyyttä.

3. Asenna GlobalProtect-asennuspaketti (=msi-tiedosto) painamalla Suorita/Run-painiketta selainikkunasi latauskyselyssä (Huom. tämä kohta on vähän eri näköinen eri selaimilla ja esim. Firefoxilla et voi ajaa tiedostoa suoraan, vaan sinun pitäisi ensin tallentaa tiedosto, etsiä se koneeltasi ja sitten ajaa se tuplaklikkaamalla GlobalProtectXXmsi-tiedostoa):

paloalto05

4. Odota, että tiedosto latautuu ja asenna ohjelma oletusasetuksilla.

Jos GlobalProtect VPN-ohjelma ei käynnisty automaattisesti, avaa ohjelma Käynnistä/Start-valikosta: aloita kirjoittaa valikon alareunan hakukenttään GlobalProtect, jolloin se tulee jossain vaiheessa hakutekstiä kirjoittaessasi näkyviin; klikkaa sitä ja ohjelman asetusikkuna avautuu.

5. Kirjoita portal address -kenttään pa.oamk.fi

Oamkin VPN-asetukset: Osoite on pa.oamk.fi

6. Seuraavassa näkymässä, anna Oamkin käyttäjätunnuksesi ja sen salasana, ja paina Sign in -painiketta. Huomaa, että kirjautumisen yhteydessä sinulta vaaditaan kaksivaiheista tunnistusta (ks. MFA).

Käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttö.

7. Odota hetki ja yhteys luodaan. Näytöllä näytetään hetken ajan tieto yhteyden luomisen onnistumisesta. Lisäksi näet Windowsin tehtäväpalkissa olevasta Global protectin ikonista, että onko yhteys päällä vai ei. Useimmiten ikoni päätyy piilotettuihin ikoneihin, mutta halutessasi voit raahata sen suoraan tehtäväpalkkiin, jolloin näet VPN-yhteyden statuksen suoraan.

Piilotetut ikonit löytyvät tehtäväpalkista

Tehtäväpalkissa mahd. olevan ^-merkin takaa avautuu piilotettujen ikonien valikko. VPN-yhteyden ikoni voi löytyä sieltä.

Ruudulla näytetään VPN-yhteyden status.

Yhteys on luotu. Taustalla näkyy avoinna kaksi niistä tehtäväpalkin ikoneista, jotka ovat yleensä piilotettuna; ylempänä näkyy Global Protectin ikoni.

Global Protectin ikoni raahattuna tehtäväpalkkiin

Voit raahata ikonin tehtäväpalkkiin. Kun viet hiiren kursorin ikonin päälle, sinulle näytetään VPN-yhteyden status työkaluvihjeessä.

Kun VPN-yhteys ei ole päällä, esim. jos käynnistät koneesi uudelleen, niin ikoni muuttuu harmaaksi.

Kun viet hiiren kursorin ikonin päälle ja VPN-yhteys ei ole päällä, työkaluvihjeessä lukee Not connected.

8. Jatkossa voit kytkeä ja katkaista yhteyden painamalla kuvaketta, ja valitsemalla sitten Connect/Disconnect.

Kun olet kertaalleen antanut osoitteen ja kirjautumistietosi, jatkossa riittää kun painat Connect/Disconnect-painiketta.

Avaa yhteys painamalla Connect-painiketta.(Muista MFA).

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , , . Lisää permalink suosikkeihisi.