Skip to content

Tietoturvaan liittyviä linkkejä ja ohjeita


Avainsanat: , ,

Korkeakoulujen tietoturvayhteistyö

Korkeakoulujen tietoturva-asiantuntijoista koostuva ryhmä on laatinut muutamia lyhyitä mutta hyviä ohjeita korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tutustu ainakin näihin:

Kotimaisia ohjeita, linkkejä ja uutisia

VAHTI-tietoturva

Vahti tuottaa ja ylläpitää valtiohallinnon järjestelmiin soveltuvaa tietoturvaohjeistusta. Useimmat ohjeet ovat käytettävissä semmoisenaan myös korkeakouluympäristöissä.

“Tietoturvaan liittyvät hankkeet ovat koko hallinnon tasoisia ja tuottavat sekä velvoitteita että apuvälineitä tietoturvallisuuden hallintaan. Hankkeet toimivat tiiviissä yhteistyössä hallinnon ja ulkoisten toimijoiden kanssa. Hankkeet tukevat Yhteiskunnan turvallisuusstrategian ja valtion IT-strategian toimeenpanoa sekä säädösten tietoturvavelvoitteiden ja valtioneuvoston linjausten toteuttamista. Valtionhallintotason tietoturvahankkeita ohjaa ja koordinoi Valtiohallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmä VAHTI.” – http://www.vm.fi/vahti/ [ulkoinen linkki]

Joitakin esimerkkejä hyvistä VAHTI-ohjeista:

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Kaikki ohjeet, Oamk , Oamkin henkilöstölle, Oamkin opiskelijoille ja tageilla , , . Lisää permalink suosikkeihisi.